Vores Historie

Optimum Coaching blev etableret i 2019 af Kasper Hartl Hansen ud fra et koncept der samlede præstationsdomænerne Træning, Ernæring og Coaching i én samlet løsning - en one-stop-shop - for at levere holistisk vejledning, justeret til den enkeltes aktuelle behov på tværs af domæner.

Efter selv at havde efterspurgt løsninger der favnede bredt som kunne understøtte individuelle behov på tværs af domæner stod det klart at en sådan løsning ikke var udbudt. Med et uindfriet behov, formulerede Kasper derefter konceptet som udsprang af hans egne erfaringer fra mere end tyve år som soldat, leder, atlet og coach. Han beskriver processen således:

En gang i løbet af foråret 2019 vågnede jeg midt om natten med et klart billede af hvad jeg ville lave. I løbet af et par timer havde jeg formuleret konceptet på skrift. Det er det samme koncept vi fører videre i dag, uanset domænet eller kunden.’’ - Kasper Hartl Hansen 

I foråret 2023 blev Nicolai Zinck ansat som Cykel Coach for at imødekomme det voksende behov for en dedikeret coach til vores cykelryttere. Men Nicolai er mere end en cykeltræner. Foruden hans dybe indsigt som cykelrytter er han en kreativttænkende problemløser der yder uvurderlig sparring omkring alle aspekter af vores forretningsområder.

I starten af året, 2024, kunne vi byde endnu en medarbejder velkommen da Thomas Gosvig Christensen blev ansat som Coach indenfor domænerne Trivsel, Præstation og Team Coaching. Forud for Thomas’ tiltræden havde vi oplevet tiltagende efterspørgsel på vores specialiserede coachingløsninger. Thomas’ baggrund som soldat og veteran giver ham særlig indsigt og perspektiver omkring menneskers behov og muligheder.

Vi er kommet langt på få år, men vi er ikke kommet i mål endnu. Vi kan altid blive bedre. Vi må aldrig tage vores kunders tillid for givet. Vi skal altid gøre os umage, være åbne og ydmyge overfor det ansvar der hviler på os.

Disclaimer: vi har ingen hemmelige opskrifter på success. Vi tilbyder ingen særlige tricks eller genveje til at overvinde udfordringer. Vores forløb kræver hårdt målrettet arbejde, disciplin og vedholdenhed. For din indsats lover vi til gengæld at vores trænere og coaches er med dig, hele vejen.

Vores Mission:
Skabe forandring - Fremme succes - Gøre en positiv forskel
Talentudvikling

Optimum Talent

Optimum Talent er et program for udvalgte talenter som vi har valgt at støtte med langvarige forløb med træningsvejledning, sportscoaching og ernæringsvejledning. Målet er at hjælpe atleterne med deres udvikling fra ungdom til national/internationalt eliteniveau. Det vi vægter højest når vi skal optage et talent i programmet er at kandidatens sportslige og personlige profil stemmer overens med Optimums kerneværdier:

Respektfuld - Ansvarlig - Disciplineret - Uselvisk

For tiden har vi følgende atleter i vores Talentprogram:

Boas Lysgaard - BHS PL Beton-Bornholm

Magnus Øglend - Randers Cykleklub

Head Coach

Kasper Hartl Hansen
Kasper Hartl Hansen

Jeg hedder Kasper Hartl Hansen. Jeg er grundlægger og Head Coach ved Optimum Coaching. Jeg er certificeret personlig træner med speciale i udholdenhedssport, coach samt ernæringsvejleder med speciale i sportsernæring. Foruden mit virke som træner og coach er jeg ansvarlig for den daglige drift af Optimum.

Jeg har en baggrund som befalingsmand og veteran fra forsvaret, som har beriget mig sammenlagt fem års stationering i verdens brændpunkter. Igennem mit virke som befalingsmand har jeg stor erfaring med arbejdet med soldaters træning, trivsel og præstationer, til tider under nogle af de mest belastende omstændigheder. 

Som træner trækker jeg på mine erfaringer fra årtier med målrettet træning både som soldat, udholdenhedsatlet, med landevejscykling og maratonløb som omdrejningspunkt, styrketræning samt som kampbokser.

Ved at kombinere min militære baggrund med min sportslige ditto samt min interesse for at coache, har jeg formuleret Optimums grundlag for præstationsoptimering som er en afvejning af træning, coaching, ernæring og restitution - tilpasset den enkeltes situation, mål og behov.

Hårdt arbejde, målrettet adfærd og vedholdenhed er den sikreste vej til at indfri dine mål

 • Personlig Træner: Cykeltræning - Løbetræning - Styrketræning
 • Coach: Præstationscoaching - Trivselscoaching - Team Coaching
 • Ernæring: Ernæringsvejledning og Præstationsernæring
 • Befalingsmand og veteran med fem års udstationering

Cykel Coach

Nicolai Zinck
Nicolai Zinck

Jeg hedder Nicolai Zinck. Jeg er uddannet cykeltræner ved Danmarks Cykleunion og ansat som Cykel Coach ved Optimum Coaching. Jeg er tidligere elite cykelrytter og har kørt fra U11 og helt op til A klassen. Jeg har igennem min cykelkarriere arbejdet med flere dygtige trænere, hvor jeg har suget til mig af deres systemer og teknikker som coaches. Jeg synes jeg har været i stand til at sammendrage det bedste fra dem alle i mit nuværende træner virke. I klubregi er jeg træneransvarlig i Hobro Cykleklub.

I 2021 blev jeg ramt af præstationsangst og depression som resulterede i at jeg sluttede min aktive cykelkarriere. Kampen med depression og angst har været den mest lærerige oplevelse i mit liv og jeg føler nu, på den anden side af denne hurdle, at jeg er stærkere end før. Jeg har lært en masse om mig selv, livets udfordringer og det pres elitesportsudøvere kæmper under. Jeg har vendt den største nedtur til den bedste optur med simple redskaber som jeg kan give videre til mine atleter. Min kærlighed til sporten, og mit brændende drive for at hjælpe andre med at undgå eller komme igennem lignende udfordringer som jeg, er grundlag for mit virke som træner og coach.

Min træningsfilosofi tager udgangspunkt i mine egne erfaring som rytter som er sammenkoblet med den teoretiske viden jeg har opnået qua min uddannelse. Alle mine træningsplaner er personligt udfærdige og tager udgangspunkt i netop dig; hvor du står i livet og hvilke mål du sigter efter.

Igennem struktureret træning som er tilpasset til netop dig, samt personlig coaching kan du nå længere end du selv tror. Jeg står klar til at hjælpe dig!

 • DCU Cykeltræner: Ungdom & Elite - Rytterudvikling og Vejledning
 • Præstation og udvikling: Præstations- og udviklingsvejledning
 • Eliterytter og DCU B&U Træner

Coach - Trivsel & Præstation

Thomas Gosvig Christensen
Thomas Gosvig Christensen

Jeg hedder Thomas Gosvig Christensen. Jeg er uddannet ICI coach med speciale i trivsel og præstation. Jeg har en baggrund som befalingsmand fra forsvaret hvor jeg har arbejdet med uddannelse, coaching og motivation samt ledelse af mere end tusind soldater igennem de sidste tredive år. I løbet af min militære karriere er jeg blevet testet på alle parametre, såvel fysisk som mentalt, ikke mindst under mine mange udstationeringer rundtom i verden.

Min militære baggrund og de udfordringer jeg har oplevet igennem mit virke som befalingsmand har beriget mig med en bred vifte af kompetencer indenfor trivsel og præstationscoaching. Min tilgang til coaching er at livet er svært for os alle, målet er ikke at fjerne udfordringer eller gøre livet lettere, men at gøre os stærkere til at modstå og udholde livets udfordringer og igennem målrettet arbejde at overvinde det der står i vejen for at vi kan nå vores mål.

Jeg brænder for at arbejde med mennesker der vil rykke sig og er klar til at gøre en indsats, selvom det til tider gør ondt. Jeg bruge en bred vifte af coachingredskaber tilpasset den enkelte klients behov. Det kan være sit down 1-1 sparring, walk-and-talk, gruppe dialog (team coaching), mental træning samt løbende individuelt tilpassede øvelser og strategier.

Har du allerede et mål, eller kan du blot mærke at din nuværende sti ikke fører den rette vej, er jeg klar til at hjælpe dig med at opnå bedre trivsel, øge din præstation og nå dit mål, uanset hvad det måtte være.

Hellere vilje til at vinde, end frygt for at fejle!

 • Coach: Præstationscoaching - Trivselscoaching - Team Coaching
 • Fokusområder: Stress - Angst - Fokus - Motivation - Trivsel - Karriere - Præstation
 • Teams: Samarbejde - Kommunikation - Udvikling - Præstationsoptimering
 • Befalingsmand og veteran med over tredive års tjeneste