Om Optimum

I sommeren 2019 etablerede Kasper Hartl Hansen Optimum, med en ambition om at skabe en one-stop-shop, for målrettede klienter på alle niveauer, på tværs af domæner - sport, erhverv og livsfaser -  ved at skabe et koncept formuleret ud fra tyve års erfaring som atlet, soldat, leder og coach hvor målet var at samle kærnedomænerne i præstationsoptimering: træning, ernæring og coaching, i én samlet løsning, med den enkeltes udgangspunkt og mål for øje.

Dette holistiske koncept, parret med en filosofi om, at livet er en rejse i udfordringer, der ikke kan undgås - vi kan kun øge kapaciteten til at begrænse den negative indvirkning på præstation og velvære - har placeret Optimum i trænings- og coachingbranchen som udbyder af bæredygtige løsninger på tværs af domæner og niveauer.

Optimum er i dag en af skandinaviens førende udbydere af specialiseret træningsvejledning, coaching og ernæringsvejledning for sportsudøvere på alle niveauer, fra begyndere til elite, samt for erhvervsfolk, kunstnere, studerende og professionelle indenfor høj-intensitetsfag.

Services

Vores forløb er specificerede i forhold til de enkelte mål og bygger altid på fundamentet: faglig ekspertise, videnskabelig indsigt og individuel tilpasning. Med integrerede digitale løsninger og tilgængelighed nyder vores kunder fuld fleksibilitet og rettidig kommunikation, hvor end de måtte befinde sig. Vores trænere og coaches er certificerede indenfor deres respektive ekspertiseområder og gennemgår løbende opkvalificering af kompetencer, samt udvikling af nye teknikker, tilgange og systemer. Med faglig ekspertise, videnskabelig indsigt og årtiers erfaring, tegner vi forløb for kvalitetsbevidste kunder.

Disclaimer: vi lover ikke at et forløb med Optimum bliver let. Vi tilbyder ingen særlige tricks eller genveje til at få problemer til at fordufte, hverken om vi skal levere træningsvejledning eller coaching. Rettere kræver vores forløb hårdt målrettet arbejde, disciplin og vedholdenhed, og at vores trænere og coaches er med dig, hele vejen.

  • Faglige kompetencer og specificerede erfaringer
  • Videnskabelig indsigt, gennemtestede teknikker og nyeste læring
  • Individuelt tilpasset, personlig kontakt og løbende opfølgning
Talentudvikling

Optimum Talent

Optimum Talent er et program for udvalgte talenter som vi har valgt at støtte med langvarige forløb med træningsvejledning, sportscoaching og ernæringsvejledning. Målet er at hjælpe atleterne med deres udvikling fra ungdom til national/internationalt eliteniveau. Det vi vægter højest når vi skal optage et talent i programmet er at kandidatens sportslige og personlige profil stemmer overens med Optimums kerneværdier:

Respektfuld - Ansvarlig - Disciplineret - Uselvisk

For tiden har vi følgende atleter i vores Talentprogram:

Boas Lysgaard - BHS PL Beton-Bornholm

Magnus Øglend - Randers Cykleklub

Head Coach

Kasper Hartl Hansen

Jeg hedder Kasper Hartl Hansen. Jeg er grundlægger og Head Coach ved Optimum Coaching. Jeg er certificeret personlig træner med speciale i udholdenhedssport, coach samt ernæringsvejleder med speciale i sportsernæring. Foruden mit virke som træner og coach er jeg ansvarlig for den daglige drift af Optimum.

Jeg har en baggrund som befalingsmand og veteran fra forsvaret, som har beriget mig sammenlagt fem års stationering i verdens brændpunkter. Igennem mit virke som befalingsmand har jeg stor erfaring med arbejdet med soldaters træning, trivsel og præstationer, til tider under nogle af de mest belastende omstændigheder. 

Som træner trækker jeg på mine erfaringer fra årtier med målrettet træning både som soldat, udholdenhedsatlet, med landevejscykling og maratonløb som omdrejningspunkt, styrketræning samt som kampbokser.

Ved at kombinere min militære baggrund med min sportslige ditto samt min interesse for at coache, har jeg formuleret Optimums grundlag for præstationsoptimering som er en afvejning af træning, coaching, ernæring og restitution - tilpasset den enkeltes situation, mål og behov.

Kasper Hartl Hansen

Mit guidende princip er treenigheden: hårdt arbejde, målrettet adfærd og vedholdenhed.

Cykel Coach

Nicolai Zinck

Jeg hedder Nicolai Zinck. Jeg er uddannet cykeltræner ved Danmarks Cykleunion og ansat som Cykel Coach ved Optimum Coaching. Jeg er tidligere elite cykelrytter og har kørt fra U11 og helt op til A klassen. Jeg har igennem min cykelkarriere arbejdet med flere dygtige trænere, hvor jeg har suget til mig af deres systemer og teknikker som coaches. Jeg synes jeg har været i stand til at sammendrage det bedste fra dem alle i mit nuværende træner virke. I klubregi er jeg træneransvarlig i Hobro Cykleklub.

I 2021 blev jeg ramt af præstationsangst og depression som resulterede i at jeg sluttede min aktive cykelkarriere. Kampen med depression og angst har været den mest lærerige oplevelse i mit liv og jeg føler nu, på den anden side af denne hurdle, at jeg er stærkere end før. Jeg har lært en masse om mig selv, livets udfordringer og det pres elitesportsudøvere kæmper under. Jeg har vendt den største nedtur til den bedste optur med simple redskaber som jeg kan give videre til mine atleter. Min kærlighed til sporten, og mit brændende drive for at hjælpe andre med at undgå eller komme igennem lignende udfordringer som jeg, er grundlag for mit virke som træner og coach.

Min træningsfilosofi tager udgangspunkt i mine egne erfaring som rytter som er sammenkoblet med den teoretiske viden. Alle mine træningsplaner er personligt udfærdige og tager udgangspunkt i netop dig, hvor du står i livet og hvilke mål du sigter efter.

Nicolai Zinck

Igennem struktureret træning som er tilpasset til netop dig, samt personlig coaching kan du nå længere end du selv tror. Jeg står klar til at hjælpe dig!