Den Bedste Mand

Robust - Målrettet - Kompetent 

Baseret på mere end 20 års erfaring med coaching og mentoring i Forsvaret, i sport og i erhvervslivet, har vi skabt dette seks måneders forløb til dig der har et erkendt behov for at ændre livsstil, og som er klar til at møde udfordringerne lige på og hårdt.

Den Bedste Mand er mere end et traditionelt coachingforløb - det er et personligt udviklingsforløb, der sigter mod varig livsstilsændring ved at bruge hele vores katalog af erfaringer og færdigheder indenfor coaching, træning, ernæring og mentoring, for at skabe mentalt og fysisk robuste, målrettede og kompetente mænd.

I forløbet arbejder vi målrettet med personlig udvikling ved hjælp af konkrete øvelser og strategier, udvalgt og tilpasset den enkeltes situation, kompetencer, begrænsninger og mål.

Dit mål - dit forløb

Din personlige coach og mentor vejleder dig igennem et personligt tilrettelagt forløb der indbefatter sparringssessioner hver anden uge, ubegrænsede øvelser og mentaltræning samt løbende kommunikation for at sikre din trivsel og udvikling. Sideløbende modtager du personligt tilpasset trænings- og ernæringsvejledning samt mentoring der understøtter din personlige målsætning.

Et holistisk forløb

Grundlaget for forløbet er vores holistiske princip der skal understøtte din udvikling for at du kan indfri dit potentiale, såvel fysisk som mentalt. Vi har altså mulighed for at arbejde på tværs af livsdomæner og interventionsspecialer fra coaching, mentaltræning og mentoring til fysisk træningsvejledning og personligt tilpasset ernæringsvejledning. Vi bruger de redskaber som du har behov for for at nå den forandring du søger.

Målgruppe

I en tid hvor klassiske maskuline værdier tales ned og udskammes, eller er helt bortkommet, finder mange mænd det svært at agere i verden i overensstemmelse med deres natur. Enten undertrykker de deres iboende maskuline værdier, for at tilpasse sig, eller, som modsvar, påtager de sig en række stereotypiske maskuline træk for at simulere en karikatur af en mand. I begge tilfælde mister de kontakten til deres karakter og natur. De mister kontakten til dem selv.

Den Bedste Mand er til dig der ønsker at udvikle din positiv maskuline natur og skabe den mand du har potentiale til at være.

Case study - Lars

Lars på 32 år og hans kæreste ventede deres første barn. Lars var uddannet jurist og arbejdede i en større advokatvirksomhed. Fritiden brugte Lars med familie og venner, gåture med hunden og løbeture, en gang i mellem. Da kæresten blev gravid begyndte Lars at spekulere over sin plads i verden, hvem han var og hvad han skulle være resten af livet. Hvordan ville han være som far og mand?

Da Lars henvendte sig til Optimum drøftede vi disse spørgsmål og vi skitserede en mande- og far-figur som Lars gerne ville være. Denne figur var fysisk og karaktermæssigt et helt andet sted end ham selv. Figuren var fysisk robust, karakterfast, litterært bevandret og handlekraftig - “et rigtigt mandfolk som en dreng eller pige kunne se op til på alle måder”.

Sammen lavede vi en plan om at Lars skulle tillære sig disse værdier og vi satte specifikke målbare mål et halvt år fremme. Vi lavede en fysisk træningsplan og en personlig ernæringsplan til Lars samt en karakter-udviklingsplan og en læseliste.

Målene:

- Lars ville, om seks måneder, løbe en halvmaraton på under 1:40:00

- Tabe 5 kilo fedt på seks måneder

- Spise varieret med livslang sundhed og præstation for øje

- Opnå større bevidsthed om sine værdier og evnen til at kunne handle derefter samt være i stand til at bevare roen og overblikket i pressede situationer

- Bruge bøger som primær kilde til underholdning og mental samt kognitiv udvikling

I gennem det halve år fik Lars løbende coachingøvelser og vi afholdt sparringssessioner hver anden uge. Lars virkede allerede efter den første måned mere beslutsom. Han fulgte sine træninger og spiste, næsten, præcis som han skulle. Han fulgte en læseliste og havde gjort det til en vane at tænde op i brændeovnen efter aftensmaden og sætte sig ved den med en bog. Telefonen forblev i køkkenet og arbejde rørte han ikke efter kl. 19.00.

Det er svært at sige hvornår den egentlige forandring skete, det er en glidende overgang, men et sted omkring den fjerde måned fremstod Lars som en anden person. Han virkede højere, slankere, men stærkere, havde et blik som kun den veltilpasse og kompetente person besidder. Han nåede mere på arbejdet, selvom han arbejdede mindre (han holdt fri når han havde fri). Han følte sig mere tilpas i sin person og hans kæreste, som i starten havde været meget skeptisk om forløbet, havde udtrykt stor begejstring for hans forandring.

Da forløbet nærmede sig enden og Lars skulle løbe sin halvmaraton smadrede han sit mål ved at sætte end flot tid ind på 1:28:00. Han havde tabt 4,5 kilo fedt - bestemt godkendt. Han spiste varierede måltider, ofte, og med stor glæde. Alkohol rørte han kun i begrænsede mængder, men med større glæde når han gjorde det. Han havde læst ti tykke romaner, men endnu vigtige kunne han vise adskillige tilføjelser til sin læseliste - bøger han måtte få læst. Som person stod Lars som en kompetent, karakterfast og handlekraftigt mand der vil gøre en flot faderfigur.

Case study - Patrick

Patrick på 25 år havde et godt job som håndværker og brugte størstedelen af sin tid på træning, kost og selvoptimering. Han tog daglige kosttilskud, brugte mindfullness øvelser og havde et netværk af ligesindede, både i fitnesscentret og online. På overfladen lignede Patrick det slutmål andre mænd stræbte efter.

Så hvorfor havde Patrick bestilt et coachingforløb? Hans seneste forhold havde varet over to år. Selvom der havde været flere advarsler undervejs var det alligevel kommet som en overraskelse da kæresten pludselig slog op. Det viste sig at hun havde været utro i flere måneder. Hvad værre var, fandt Patrick ud af at manden "bare var en splejset kontortype". Det var en mavepuster der sendte ham helt ud i tovene. Hvorfor var han blevet kasseret for sådan et pjok? I starten var han vred, så trodsig, så rådvild. Han trænede mere end før og satte sig et mål om at bulke yderligere op. Han købte selvhjælpsbøger og læste uafladeligt de nyeste tips til selvoptimering på internetfora. Han skulle vise hende at hun havde begået en fejl. Han ville ikke have hende tilbage, men han ville vise hende hvad hun var gået glip af. Den plan slog imidlertid fejl under en bytur hvor han mødte han en af eksens’ vendinder. Han nærmest overfaldt hende med spørgsmål om hvad der var gået galt i forholdet. Da vendinden havde fået nok af ham kom et svar han aldrig havde forudset, “du er jo ikke en mand, men en dreng”. Den sætning sad i ham i flere uger. “Ikke en mand, men en dreng”.

Som coach var den direkte sætningen og Patricks reaktion guld værd. Det var et åbenlyst startpunkt. Patrick havde ikke formuleret et mål ved forløbets start, udover at han havde læst at forløbet ville hjælpe ham til at finde sin indre mand, sin indre kriger. Patricks mandeideal var en stærk machomand der var selvstændig og urokkelig. Problemet var at Patrick hverken var selvstændig eller urokkelig, sådan så bare sådan ud. Han fulgte alle råd han fik og skiftede interventioner når nye blev fremsat. Han var hverken kritisk eller karakterfast. Han lignede godt nok en machomand, men under overfladen var han usikker og forskræmt. Patrick brugte træning og selvoptimering til at opnå anderkendelse blandt ligesindede, men havde ikke betænkt hvordan andre, udefrastående opfattede ham. Eller, hvordan det påvirkede ham selv og hans karakter. Selvom de fysiske optimeringer i form af træning, sund kost og kosttilskud, mindfullness og selvhjælpsbøger alle tjener til at fremme sundhed og velvære, er det redskaber der, hvis de ikke bruges rigtigt, ikke kun gør ubetinget godt. Patrick brugte dem som behandling af et større problem end det de var tiltænkt.

Vi lavede en plan for hvordan Patrick kunne ændre perspektiv og få et bedre selvværd. Han begyndte at føre daglig journal med specifikke spørgsmål han skulle besvare. Han fik lektier for i form af bøger vi skulle diskutere og han blev sat på en ernæringsplan hvor alle næringsstoffer, vitaminer og mineraler udelukkende måtte komme fra rigtig mad - ingen kosttilskud. Vi lod ham fortsætte sin træning, som han havde fint styr på. Hans problem var ikke træning, men motivationen for træning. Det var her vi fokuserede vores indsats. Målet var med andre ord at Patrick skulle opnå en højere grad af selvværd som skulle opbygge hans karakter.

Patrick blev sendt i skoven i en weekende, alene, med telefon, læse og musikforbud. Han skulle bare være alene med sine tanker. Han blev bedt om at formulere det liv han gerne ville leve om fem år og om 25. Han blev sendt på fisketur, mountainbike og vandretur. Han begyndte, uden opfordring, at skippe træningsdage for at gå en tur i stedet for. Han tabte lidt muskelmasse men blev til gengæld hurtigere på mountainbiken.

Han begyndte at tage på udflugter med nogle af hans venner. De tog på vandre- og teltture. En af de hård nødder at knække var at nedbringe brugen af sociale medier. Her satte vi ind med målrettede vaneændringsøvelser. Disse havde den positive effekt at vi fik hans mindfulness øvelser til at erstatte doom scrolling og selve øvelserne fik vi rettet ind så de fokuserede på det vi gerne ville forbedre.

Ved forløbets afslutning havde Patrick nedbragt sine selvoptimeringsinterventioner til hvad han faktisk mærkede havde en effekt, ikke blot fysisk eller kemisk, men på hans sjæl. Han var tilfreds med sig selv og sin person og havde en plan for hvor han skulle hen og hvordan han ville nå det.

6 måneders forløb

12.500kr

  • Personlig udviklingsplan
  • Coaching - Mentoring - Mental træning
  • Personlig trænings- og ernæringsvejledning
  • Coachsessioner hver anden uge og ubegrænsede øvelser
  • Løbende kommunikation med coach og træner 
Bestil Forløb

Alternativt, kontakt os for en uforpligtende samtale om dine ønsker og behov.