Skærmbillede 2023-04-09 kl. 21.15.01
Gør-det-selv Recovery Drink...
Optimum recovery drink

Det er uomtvisteligt, recovery drinks/food er kommet for at blive. Den nemme løsning er at købe et pulverpræparat der blandes med vand i en drikkedunk og presto, en læskende og næringsholdig reccovery drink er klar. 

Hvorom disse forarbejdede præparater alle indeholder de rette mængder næringsstoffer, og endda til den anbefalede ration 4:1 (4 dele kulhydrat til 1 del protein), kan de ikke stå mål med rigtige fødevarer når det kommer til optimal ernæring. Det vil sige friske produkter med tæt næringsindhold, rige på vitamin og mineraler samt kostfibre. Som cykelryttere indtager vi i forvejen mange forarbejdede produkter, for at udholde de mange og lange træningspas på cyklen. Det er en nødvendighed. Og, en behagelighed at kunne indtage kulhydrater med et enkelt tryk på flasken, og så videre i programmet.

Når det så er sagt, når cyklen er parkeret, bør næringen, i den videst mulige udstrækning, komme fra friske uforarbejdede råvarer. 

Derfor har Optimum sammensat en opskrift på den optimale recovery drink/smoothie som både er økonomisk, lækker og ligetil. Hvorfor ikke starte nedkølingsprocessen med en hjemmelavet velfortjent smoothie, imens dagens træningspas bearbejdes og kroppen falder til ro? I morgen venter endnu en dag med drikkedunke og sukkermund.

Ingredienser

75 g yoghurt naturel, 0.1 % fedt

2,5 dl minimælk, 0,5%

50 g blåbær, friske eller frosne (kan erstattes af andre bær eller frugter efter ønske; havtorn, tyttebær, ananas. Listen er uendelig)

1 lille banan

1 tsk honning

0,5 g havsalt

1 skive citron (saften heraf)

Fremgangsmåde

Ingredienserne blandes i en blender hvor de røres til en flydende smoothie. Du kan med fordel tilføje en lille håndfuld isterninger for en mere “sprød” smoothie.

Indtag

Indtages indenfor de første 20 min. efter endt træning for hurtig tilførelse af kulhydrater, som åbner for optimal optag af proteiner samt opfyldning af glykogendepoterne. Herefter kan der indtages et fast måltid bestående af især komplekse kulhydrater, indenfor den første time.

Næringsindhold

475 gram smoothie

258 kcal

Fedt 2,3 g

Kulhydrater 44 g

  • Heraf fra sukkerarter 32,4 g

Kostfibre 2 g

Protein 13 g

Kulhydrat til protein ratio 4:1 

Velbekomme og god restitution.

/Kasper